Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastas cukinijų su sūriu receptas. Tai geriausios cukinijos, kokių kada nors teko ragauti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jie gaminami iš cukinijų, kuriose yra daug vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, kalio, magnio ir folio rūgšties. Cukinijose

taip pat gausu ląstelienos, ji padeda virškinti ir gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, cukinijose yra mažai kalorijų, todėl jos yra idealus maistas tiems, kurie stebi savo svorį.

Kotletus galima patiekti su grietine, majonezu ar kitu padažu pagal skonį

Sudedamosios dalys: 1:

  • cukinijos – 2 vnt;
  • bulvės – vnt;
  • morkos – vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • miltai – 5 šaukštai;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: graikiškas jogurtas – 2 valg;
  • majonezo – 2 valg;
  • petražolių – šakelė;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • druskos – ¼ šaukštelio.

Cukinijų kotletų paruošimas:

Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skysčio perteklių.

Rekomenduojame:  Paimkite kefyro, 1 kiaušinį ir 10 minučių. Skanūs ir sotūs blynai: kepant jie tampa dvigubai storesni ir puresni.

Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, į tą pačią masę sutarkuokite morkas. Česnako skilteles išspauskite ir smulkiai supjaustykite, taip pat petražoles

. Česnakus ir petražoles sudėkite į bulves, pasūdykite, pabarstykite mėgstamais prieskoniais: paprika, juodaisiais pipirais. Iš cukinijų masės išspauskite visą skystį ir sudėkite į bulvių masę.

Sumaišykite visus ingredientus ir pabarstykite masę miltais. Daržovių masę įmaišykite į miltus. Sūrį supjaustykite stačiakampiais griežinėliais.

Простой рецепт кабачков с сыром. Так вкусно кабачки вы ещё не готовили

Rankas patepkite alyvuogių aliejumi ir iš daržovių mišinio suformuokite nedidelius plokštainiukus. Į kiekvieną plokštainį įdėkite po sūrio gabalėlį, užspauskite jį viduje. Pamerkite

kotletukus į miltus, kepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos.

Простой рецепт кабачков с сыром. Так вкусно кабачки вы ещё не готовили

Padažui sumaišykite grietinę ir jogurtą, susmulkinkite petražoles ir sutarkuokite česnako skiltelę.

Простой рецепт кабачков с сыром. Так вкусно кабачки вы ещё не готовили

Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir patiekite su keptais cukinijų kotletukais. Kotletų viduje esantis sūris gražiai išsitampys, o patys kotletai gerai susijungs su įdaru ir padažu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *