Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jie gaminami iš cukinijų, kuriose yra daug vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, kalio, magnio ir folio rūgšties. Cukinijose
taip pat gausu ląstelienos, ji padeda virškinti ir gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, cukinijose yra mažai kalorijų, todėl jos yra idealus maistas tiems, kurie stebi savo svorį.
Kotletus galima patiekti su grietine, majonezu ar kitu padažu pagal skonį
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 2 vnt;
- bulvės – vnt;
- morkos – vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- miltai – 5 šaukštai;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: graikiškas jogurtas – 2 valg;
- majonezo – 2 valg;
- petražolių – šakelė;
- česnako – 1 skiltelė;
- druskos – ¼ šaukštelio.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skysčio perteklių.
Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, į tą pačią masę sutarkuokite morkas. Česnako skilteles išspauskite ir smulkiai supjaustykite, taip pat petražoles
. Česnakus ir petražoles sudėkite į bulves, pasūdykite, pabarstykite mėgstamais prieskoniais: paprika, juodaisiais pipirais. Iš cukinijų masės išspauskite visą skystį ir sudėkite į bulvių masę.
Sumaišykite visus ingredientus ir pabarstykite masę miltais. Daržovių masę įmaišykite į miltus. Sūrį supjaustykite stačiakampiais griežinėliais.
Rankas patepkite alyvuogių aliejumi ir iš daržovių mišinio suformuokite nedidelius plokštainiukus. Į kiekvieną plokštainį įdėkite po sūrio gabalėlį, užspauskite jį viduje. Pamerkite
kotletukus į miltus, kepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos.
Padažui sumaišykite grietinę ir jogurtą, susmulkinkite petražoles ir sutarkuokite česnako skiltelę.
Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir patiekite su keptais cukinijų kotletukais. Kotletų viduje esantis sūris gražiai išsitampys, o patys kotletai gerai susijungs su įdaru ir padažu.
