Sekite mus Facebook'e!
Kreminis pyragas yra nuostabus skanėstas, kuris užkariauja viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Švelnus biskvitas, pamirkytas kvapniame sirupe, ir orus kremas sukuria nepakartojamą skonių ir tekstūrų derinį.
Yra daugybė kreminių pyragų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir gaminimo būdu. Tačiau visi jie turi vieną bendrą bruožą – suteikia šventės ir jaukumo pojūtį
. Kreminiai pyragai gali būti tiek paprasti ir greitai paruošiami, tiek sudėtingesni ir įmantresni. Jie puikiai tinka šeimos arbatėlėms, draugiškiems susibūrimams ar romantiškiems vakarams.
Kremo pyragus taip pat galima pasiimti į darbą ar mokyklą kaip skanų užkandį.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- raugas – 8 g;
- miltai – 240 g.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 60 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- krakmolo – 60 g;
- pieno – 500 ml;
- slyvos – 8 vnt.
Ingredientai pabarstukams:
- Miltai – 60 g;
- cukraus – 60 g;
- sviestas – 20 g.
Kreminio pyrago paruošimas:
Į tešlai skirtą dubenį sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu
cukrumi
ir augaliniu aliejumi, kruopščiai išmaišykite
.
Tešla ištepkite dugną ir šonus
. Įdarui slyvas supjaustykite skiltelėmis, išskobkite sėklas. Kremui kiaušinį sumaišykite su krakmolu, vanile ir paprastuoju cukrumi, į mišinį supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Mišinį
nuolat maišydami kaitinkite puode ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
.
Kremu ištepkite tešlos pagrindo ertmę, tolygiu sluoksniu paskleiskite jį po visą paviršių
. Ant kremo sluoksnio ratu išdėliokite slyvų skilteles, užpildydami ir vidų. Pabarstymui sumaišykite miltus ir cukrų, tada sudėkite sviestą ir sumalkite ingredientus į trupinius.
Kreminiais trupiniais pabarstykite pyrago viršų. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Jį galima gaminti ne tik su slyvomis, bet ir su kitomis uogomis bei vaisiais.
