Sekite mus Facebook'e!
Baklažanai yra unikali daržovė, pasižyminti ne tik įdomiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių. Jame yra B grupės vitaminų, vitamino C, PP ir karotino, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, geležis, magnis, natris ir fosforas. Dėl to baklažanai padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir virškinimo traktą
. Baklažanų užkandžiai populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių. Jie gali būti aštrūs, aštrūs, saldžiarūgščiai arba švelnaus skonio. Užkandžiai iš šios daržovės tinka tiek kasdieniam meniu, tiek šventiniam stalui. Juos galima patiekti šaltus arba karštus, kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: baklažanai – 800 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- grietinė 20 % – 2 šaukštai;
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Curcuma – ½ šaukštelio;
- petražolių – kelios šakelės;
- Druska – ½ šaukštelio.
Baklažanų užkandžio paruošimas:
Baklažanus nulupkite, kad liktų žievelės juostelės, supjaustykite dideliais kubeliais. Baklažanus pasūdykite giliame dubenyje, palikite 15 minučių.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite augaliniame aliejuje, įberkite druskos ir cukraus. Nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu, įmuškite plaktą kiaušinį ir palikite dar 10 minučių.
Auksinius svogūnus sudėkite į atskirą dubenį
.
Baklažanus apkepkite aliejuje keptuvėje, prieš tai išspausdami iš jų drėgmę
. Baklažanus apkepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai, tada įberkite ciberžolės ir mėgstamų prieskonių. Į baklažanus sudėkite svogūnus ir sumaišykite. Į
baklažanus
supilkite
grietinę ir 3 min. troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies.
Susmulkinkite petražoles, išspauskite česnako skilteles per presą ir mišinį sudėkite į baklažanus.
Išjunkite kaitlentę ir palikite baklažanus po dangčiu, kad įsigertų česnakas ir žolelės. Tai geras patiekalas kaip garnyras arba atskiras užkandis.
