Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti tobulą, burnoje tirpstantį vištienos sultinį

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos sultinys yra puikus patiekalas šaltomis dienomis, nes padeda nuo peršalimo kojoms, taip pat kovoja su peršalimu. Visų pirma, jis toks skanus, kad negalite atsispirti. Šiandienos recepte supažindinsime su pagrindiniu jo paruošimo receptu.

Tačiau vištienos sultinį nereikia valgyti tik peršalus

Subtilus ir stiprus skonis – šios sriubos valiuta. Sultinį galite naudoti kaip padažo pagrindą arba į vištienos sriubą. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip priedas prie kitų patiekalų. Pamirškite dirbtinius sultinius, pilnus chemijos, šį receptą tikrai gali pasigaminti kiekvienas. Šviežias vištienos sultinys pakels jus ant kojų.

Receptas skirtas šešiems žmonėms, jei reikia, pakoreguokite ingredientų svorį:

  • 1 visa paruošta vištiena (apie 1,5 kg)
  • 1 ryšulėlis daržovių sriubai
  • 4 šakelės čiobrelių
  • 2 svogūnai

Tam taip pat paruoškite 4 gvazdikėlius, 2 lauro lapus, 2 arbatinius šaukštelius pipirų, druskos ir šiek tiek cukraus. Pirmiausia nuplaukite petražolių šaknį ir morką, nulupkite ir supjaustykite storais griežinėliais. Porą taip pat nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.

Salierą nulupkite ir supjaustykite dviejų centimetrų kubeliais. Čiobrelius ir petražoles nuplaukite ir suplakite. Nuplaukite svogūną ir tiesiog supjaustykite. Tada jis troškina svogūną dideliame puode be riebalų apie tris minutes, tada išima.

Rekomenduojame:  Šią sriubą galite patiekti kasdien. Skanus naminis receptas

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite daržoves. Suberkite žoleles ir kitus prieskonius. Ant viršaus dėkite vištieną, užpilkite apie 3 litrus vandens, kad vištiena apsemtų, pasūdykite ir užvirkite.

Virkite sultinį keletą valandų ir pašalinkite putas

Tada išimkite vištieną šakute ir leiskite atvėsti. Sultinį supilkite per sietelį, geriausia su įsmeigtu audiniu, į kitą puodą. Vištienos sultinį pagal skonį pagardinkite druska ir cukrumi. Jei sultinį virsite ant silpnos ugnies kelias valandas, jis bus labai stiprus.

Galite naudoti kaip kitų sriubų ir padažų pagrindą. Šis receptas yra labai paprastas. Atvėsusį galite laikyti švariuose stiklainiuose, pavyzdžiui, iš agurkų.

Šaldytuve užteks mažiausiai tris mėnesius. Taip pat galite užšaldyti, geriausia – ledo kubeliuose. Galite bet kada pasiimti tikslią sumą, kurios jums reikia.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.