Sekite mus Facebook'e!
Bulvių plokštainis – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jis gaminamas iš lengvai prieinamų ingredientų, o jam paruošti nereikia daug laiko.
Įvairiose pasaulio virtuvėse yra savų bulvių plokštainio variantų. Jie kepami keptuvėje arba orkaitėje, į juos dedama įvairių prieskonių ir įdarų. Priklausomai nuo recepto, bulvių plokštainis gali būti minkštas ir purus arba traškus ir plonas.
Bulvių plokštainis gali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų patiekalų. Jie tinka su padažais, salotomis ir mėsos patiekalais.
Sudedamosios dalys:
- bulvės – 2 vnt;
- kiaušinis – vnt;
- sūris – 40 g;
- miltai – 2 valg;
- žaliasis svogūnas – 15 g;
- druska – ⅓ šaukštelio.
Bulvių plokštainio paruošimas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Sutarkuokite sūrį ir kartu su kiaušiniu įmaišykite į bulves
. Į mišinį supilkite miltus ir išmaišykite. Smulkiai susmulkinkite žalius svogūnus, sudėkite į mišinį, įberkite druskos, pasirinktinai pipirų ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.
Masę išmaišykite, sudėkite ant keptuvės su augaliniu aliejumi
.
Kepkite plokštainį ant vidutinės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol taps auksinis.
Rezultatas – skanus bulvių plokštainis. Jis gali būti geras įprastos duonos pakaitalas, patiekiamas prie mėsos patiekalų ir sriubų.
