Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų vamzdeliai – originalus ir skanus patiekalas, galintis paįvairinti jūsų meniu. Tai kepintų cukinijų plokštelių suktinukai, suvynioti su įdaru arba be jo.
Šį patiekalą galima patiekti karštą arba šaltą, kaip užkandį arba atskirą patiekalą. Cukinijų vamzdelius lengva paruošti, juos galima pritaikyti pagal savo pageidavimus: eksperimentuokite su įvairiais padažais, įdarais ir prieskoniais, kad sukurtumėte savo unikalų receptą.
Papasakosime, kaip patiems pasigaminti cukinijų vamzdelius
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 250 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- miltai – 450 g;
- rauginimo medžiaga – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- augalinis aliejus – 50 g;
- cukinija – 400 g;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio druskos.
Cukinijų vamzdelių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, išmaišykite. Tada į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą uždenkite celofanu ir palikite 20 minučių. Tuo metu įdarui supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje
. Morkas ir cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite iš daržovių skystį. Sudėkite cukiniją ir morkas į keptuvę su svogūnu, pakepinkite
. Į dubenį su varške sutarkuokite sūrį, išmaišykite. Padalykite tešlą į 4 ritinėlius, kiekvieną iškočiokite į 20 cm skersmens apvalų sluoksnį
. Sluoksnį padalykite į 4 trikampius. Į kiekvieną
trikampį
dėkite cukinijų arba varškės įdaro.
Artimiausius trikampių galus užlenkite į vidų ir suvyniokite įdarą į vamzdelį.
Tą patį padarykite su varškės įdaru
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite vamzdelius, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.
Gausite skanius vamzdelius su varškės ir cukinijų įdaru. Tai puikūs greiti pyragaičiai kiekvienai dienai.
