Sekite mus Facebook'e!
Daržovių kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas vegetarams, pasninkaujantiems ar mėgstantiems sveiką maistą. Juos galima gaminti iš įvairių daržovių, pavyzdžiui, bulvių, morkų, cukinijų, žiedinių kopūstų ir t. t.
Daržovių kotletai yra vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų, kurios būtinos gerai sveikatai, šaltinis.
Juos taip pat galima pritaikyti prie skirtingų mitybos įpročių ir skonių.
Kartu paruoškime bulvių ir cukinijų daržovių kotletus.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: cukinijos – 750 g;
- Bulvės – 2 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- Morkos – 2 vnt;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- petražolės – ryšulėlis;
- Kietasis sūris – 70 g;
- Miltai – 4 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Grietinė 20 % – 2 valgomieji šaukštai;
- česnakas – 2 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis.
Daržovių kotletų paruošimas:
Sudėkite cukiniją ir nuluptas bulves ant stambios tarkos, sumaišykite dubenyje. Daržovių mišinį sluoksniais sudėkite į dubenį, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir išmaišykite.
15 minučių palikite cukinijas ir bulves
.
Tuo metu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas stambia tarka
, sudėkite svogūnus ir morkas į keptuvę ir kepkite 2-3 minutes. Keptuvėje esančias daržoves pasūdykite, sudėkite mažais griežinėliais supjaustytą papriką, išmaišykite.
3-5 min. maišydami kepkite papriką su morkomis ir svogūnais
.
Tada išspauskite iš cukinijų ir bulvių mišinio skystį, masę sumaišykite su pakepintomis daržovėmis
. Į bendrą masę įmuškite kiaušinį, įberkite smulkintų petražolių
.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, supilkite į maltas daržoves, taip pat išmaišykite
. Į masę supilkite miltus, pagal skonį įberkite pipirų, ingredientus išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus apkepkite nedidelius maltų daržovių kotletukus.
Kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos. Kotletukus dėkite ant popieriniu rankšluosčiu uždengtos lėkštės, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius
. Padažui įpilkite smulkintų petražolių ir per grietinę išspausto česnako ir išmaišykite.
Rezultate gausime skanų daržovių patiekalą su grietinės padažu
.
Tokius kotletus galima patiekti be garnyro arba su bet kokiomis kruopomis pagal skonį.
