Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškios kopūstų salotos: galima valgyti jau 3 dieną. Netamsėja ir nesitraukia

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstų salotos yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš turimų ingredientų. Tai vitaminų ir mineralų, būtinų žmogaus sveikatai palaikyti, šaltinis.

Dažnai į salotų sudėtį gali įeiti įvairių rūšių kopūstai: baltagūžiai, raudongūžiai arba Pekino kopūstai. Padažui naudojamas augalinis aliejus, actas, cukrus ir druska.

Kopūstų salotos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie stebi savo mitybą ir nori paįvairinti savo racioną. Jos tinka ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

Dėl savo skonio ir naudos kopūstų salotos populiarios daugelyje pasaulio šalių.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: kopūstai – 2 kg;
  • morkos – 1 vnt;
  • vanduo – 1 litras;
  • druska – 2 šaukštai;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 1/4 šaukštelio;
  • lauro lapas – 2 vnt;
  • obuolių sidro actas – 100 ml;
  • augalinis aliejus – 100 ml.

Kopūstų salotų paruošimas:

Morkas sutarkuokite stambia tarka, daržoves sumaišykite puode. Kopūstų nesusmulkinkite, būtina išsaugoti jų sultingumą

. Į verdantį vandenį supilkite druską ir cukrų, įberkite juodųjų pipirų ir lauro lapą. Marinatą pavirkite 2-3 min.

Rekomenduojame:  Gulbių ežero pyragas su meringe ir riešutais. Kiekviename kąsnyje - traškesys

Kopūstus ir morkas sudėkite į stiklainį, užpilkite tuo pačiu augaliniu aliejumi ir obuolių actu. Užpilkite kopūstus šiek tiek atvėsusiu marinatu, ant kopūstų masės uždėkite slėgtuvą.

Салат из хрустящей капусты: можно есть уже на 3 день. Не темнеет и не тянется

Uždarytą kopūstą palikite šaldytuve 8-12 valandų. Ryte turėsite gardžius traškius kopūstus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *