Sekite mus Facebook'e!
Mėsos pyragas yra sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Dėl švelnios tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinio jis populiarus daugelyje pasaulio virtuvių
. Yra daug mėsos pyragų receptų
.
Jie gali skirtis tešlos rūšimi (mielinė, sluoksniuotos tešlos, smėlinė), paruošimo būdu (orkaitėje, multivarke, keptuvėje) ir įdaro sudėtimi (jautiena, kiauliena, vištiena, kalakutiena).
Papasakosime, kaip paruošti paprastą mėsos pyragą visai šeimai.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- margarinas – 150 g;
- grietinė – 150 g;
- kildinimo medžiaga – 1,5 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 4 vnt;
- rauginti agurkai – 5 vnt;
- svogūnas – 2 vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sūris – 200 g;
- grietinė – 200 g;
- kiaušinis – 1 vnt.
Mėsos pyrago paruošimas:
Išlydykite margariną, įpilkite grietinės, įberkite druskos ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą nelipnią tešlą
. Tešlą palikite celofaniniame maišelyje šaldytuve
.
Įdarui vištienos šlauneles išvirkite iš anksto, išimkite kaulus ir odą, sumalkite per mėsmalę.
Smulkiai
supjaustykite
svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Vištieną sumaišykite su svogūnais, į faršą įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytus raugintus agurkus.
Tešlą sudėkite į kepimo formą arba tešlos žiedą, paskirstykite ant dugno ir šonų. Tešlą kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tuo metu
įdarui smulkiai sutarkuokite sūrį, sumaišykite jį su grietine ir kiaušiniu.
Sudėkite įdarą į paruoštą tešlą ir supilkite įdarą
. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Gausite kvapnų ir skanų pyragą su vištienos mėsos ir sūrio įdaru. Pyragas turi daug įdaro ir mažai tešlos, jis tinka net šventiniam stalui.
