Sekite mus Facebook'e!
Olandija garsėja silkės receptais. Siūlome jums vieną iš jų, o jūs gausite minkštą ir sultingą žuvį, kuri puikiai dera su bulvių koše.
Gaminimui reikės šių ingredientų:
– šviežios šaldytos silkės, 2 vnt;
– morkos, 1 vnt;
– svogūno, 2 vnt;
– citrinos, pusės; –
cukraus, 6 šaukštelių
; – druskos, 4 šaukštelių
; – lauro lapų, 10-12 vnt; –
juodųjų pipirų, 10 vnt. Gausite
2 skardines po 500 g.
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, citriną – apskritimais, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Silkę nuplaukite, išimkite vidų ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite gabaliukais.
Į švarius ir
sausus
stiklainius sluoksniais sudėkite visus ingredientus: svogūnų žiedus, tarkuotas morkas, lauro lapą, citrinos apskritimą, žiupsnelį druskos ir pipirų bei pusę arbatinio šaukštelio cukraus. Ant žuvies išdėliojame silkės gabaliukus. Ant žuvies vėl išdėliojame daržoves ir prieskonius
. Šiek tiek sutankiname masę stiklainyje, pripildome iki pat viršaus. Uždengiame dangteliu ir dedame į šaldytuvą. Palikite pastovėti dvi tris dienas ir bus paruošta.
Patiekdami išimkite iš stiklainio su daržovėmis, užpilkite augaliniu aliejumi ir, jei trūksta druskos, šiek tiek pasūdykite, pabarstykite krapais ir žaliaisiais svogūnais.
