Sekite mus Facebook'e!
Šampinjonai ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl puikiai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Jie puikiai tinka su įvairiais įdarais, prieskoniais ir priedais, o tai atveria begalę galimybių kulinariniams eksperimentams
. Europoje grybai populiarūs nuo XVII a. pabaigos ir nuo to laiko užėmė tvirtą vietą įvairių šalių gastronomijoje. Grybai pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų ir karštųjų užkandžių iki troškinių ir garnyrų.
Paruoškime užkandžių grybų šventiniam stalui
.
Ingredientai: 1:
- Grybai – 700 g;
- Vanduo – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1/2 šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 2 vnt;
- actas 9% – 1,5 valg;
- krapai – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės.
Užkandžių grybų paruošimas:
Pievagrybius nulupkite ir perpjaukite į dvi dalis. Į puodą supilkite vandenį ir augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų, kalendrą, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą.
Smulkiai sukapokite ryšulėlį krapų ir petražolių
.
Keptuvėje pirmiausia apkepkite žalumynus, tada sudėkite grybus
. Grybus po dangčiu užvirinkite, supilkite į juos actą ir palikite virti 5-7 minutes. Tuo tarpu svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite dubenyje.
Į dubenį su svogūnais sudėkite dalį grybų ir užpilkite sultiniu. Uždenkite grybų sluoksnį su svogūnais ir vėl sudėkite grybus, užpilkite
juos
sultiniu
. Uždenkite grybus svarstyklėmis ir užklijuokite maistine plėvele. Palikite grybus 24 valandas marinuotis šaldytuve.
Marinuoti grybai yra skanūs. Tai geras užkandis bet kokia proga, kuris patiks visiems.
