Sekite mus Facebook'e!
Sūrininkai yra tradicinis slaviškas patiekalas, išpopuliarėjęs daugelyje buvusios SSRS šalių. Iš esmės cheesniki yra maži blyneliai iš varškės, kiaušinio ir miltų. Dėl minkštos ir švelnios tekstūros bei traškios plutelės cheesniki yra išties universalus patiekalas, kurį galima patiekti tiek pusryčiams, tiek desertui ar užkandžiui
. Cheesniki kilo iš valstiečių virtuvės ir iš pradžių buvo ruošiami namuose. Syrniki puikiai atspindi rusų virtuvės kulinarines tradicijas, kai varškė buvo nebrangus ir populiarus produktas, kuris buvo baltymų ir kalorijų šaltinis.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: varškė – 350 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 2 valg. šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Miltai – 4 valg;
- Kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- Sultenės – 60 g.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Į varškę supilti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti grietinę, kiaušinius ir išmaišyti. Į varškės
masę
supilkite sultenes
ir
toliau maišykite ingredientus
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą, lipnią tešlą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į keptuvę dėkite sūrio pyragaičių porcijas, lengvai sutrinkite jas mentele.
Kepkite sūrio pyragaičius iš abiejų pusių ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Kepkite po 30 sekundžių kelis kartus iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Gausite purius saldžius sūrio pyragėlius su sultenėmis. Tai geras būdas pasigaminti sotų pusryčių patiekalą.
