Sekite mus Facebook'e!
Obuolių trapučiai – vienas jaukiausių ir kvapniausių desertų, kuriame puikiai dera gaminimo paprastumas ir nuostabus skonis. Šie skanėstai kelia asociacijas su namų šiluma ir šeimos tradicijomis, nes dažnai gaminami pagal močiutės receptus ir džiugina ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius.
Minkšti, purūs, švelnaus obuolių skonio apkepai puikiai tinka ir pusryčiams, ir desertui prie arbatos.
Pagrindinis apkepų ingredientas – švieži obuoliai, kurie suteikia tešlai purumo ir lengvo rūgštumo
.
Kepant bulvytes su obuoliais nereikia sudėtingų kulinarinių įgūdžių ir užtrunka nedaug laiko.
Dažnai į tešlą įmaišoma cinamono arba vanilės, kad atsirastų papildomas aromatas, kuris akimirksniu pripildo virtuvę.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Kefyras – 200 ml;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- Miltai – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Obuoliai – 2 vnt.
Obuolių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą, suberkite vanilinį ir paprastą cukrų, druską, viską gerai išmaišykite. Į mišinį
supilti
augalinį aliejų, vėl išmaišyti
. Tada į mišinį supilti miltus ir sodą, išminkyti tirštą vientisą tešlą. Nulupkite obuolius nuo sėklalizdžių, supjaustykite nedideliais kubeliais
. Sudėkite obuolius į tešlą ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant jo paviršiaus dėkite nedideles tešlos porcijas.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Obuolių paplotėliai yra labai paprasti.
