Sekite mus Facebook'e!
Salotos su šprotais – tai gana lengvai pagaminamos salotos, kurių šaknys siekia sovietinę virtuvę.
Šprotai – tai rūkytos arba konservuotos žuvys, dažniausiai skumbrės arba sardinės, išsiskiriančios
sodriu
skoniu ir aromatu
. Jos dažnai naudojamos įvairiems užkandžiams gaminti, todėl yra puikus ingredientas kuriant sočius ir maistingus patiekalus.
Salotos su šprotais patraukia dėmesį dėl ryškaus pateikimo ir tekstūrų įvairovės
.
Traškios daržovės, švelnūs šprotai ir sodrūs padažai sukuria harmoningą derinį, kuris patenkina net išrankiausių gurmanų skonį.
Papasakosime, kaip paruošti gardžias šprotų salotas
.
Ingredients:
- Šprotai – 180 g;
- bulvės – 2 vnt;
- grybai – 300 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- kietasis sūris – 50 g;
- majonezas – 70 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Salotų „Spratik” paruošimas:
Pievagrybius supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su mėgstamais prieskoniais keptuvėje, kol išgaruos drėgmė. Prieš tai išvirkite kiaušinius ir bulves bei morkas
. Šprotus sudėkite į atskirą dubenį, nuvarvinkite aliejų ir išmaišykite šakute. Ant kepimo žiedo dugno sudėkite šprotus, ant žuvies sluoksnio užtepkite virtas nuluptas bulves.
Bulvių sluoksnį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, aptepkite majonezu
.
Ant bulvių sluoksnio sudėkite keptus grybus, ant grybų įtrinkite virtus kiaušinius
. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, stambia tarka įtrinkite morkas
.
Morkas pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ištepkite majonezu
. Žaliuosius svogūnus susmulkinkite ir pabarstykite ant morkų sluoksnio. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo žaliųjų svogūnų sluoksnį.
Palikite salotas šaldytuve porai valandų. Salotų viršų taip pat galite papuošti šprotais ir krapais pagal pageidavimą.
