Sekite mus Facebook'e!
„Ala Pancho” pyragas yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų NVS šalyse, užimantis ypatingą vietą per šventes ir šeimos šventes. Šis pyragas stebina savo skoniu ir neprilygstama tekstūra, nes jame dera orus pyragas, švelnus kremas ir ryškūs vaisiai arba uogos. Ala Pancho pyrago atsiradimas susijęs su garsiuoju Pancho desertu, tačiau ši versija siūlo naują interpretaciją, pridedant papildomų skonio ir aromato sluoksnių.
Ala Pancho pyragą lengva paruošti, todėl kiekvienas gali nustebinti savo šeimą ir draugus šiuo nuostabiu pyragu
.
Jį galima pritaikyti pagal skonį naudojant įvairius vaisius ir priedus, pavyzdžiui, šokoladą, riešutus ar kokoso drožles, kad kiekvienas galėtų sukurti savitą šio klasikinio deserto versiją.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 320 g;
- Vanduo – 380 ml;
- Cukrus – 200 g;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- Kakava – 4 šaukštai;
- raugas – 10 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Konservuoti ananasai gabaliukais – 300 g.
Kremo ingredientai:
- Apelsinų sultys – 1 litras;
- cukraus – 200 g;
- Manų kruopos – 8 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
Šokoladinio lieso kremo ingredientai:
- Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
- Kakavos – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 4 valgomieji šaukštai.
Pyrago „Ala Pancho” paruošimas:
Į puodą supilkite apelsinų sultis, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, užvirinkite. Į verdančias sultis supilkite manų kruopas, išmaišykite ir užvirinkite.
Palikite kremą atvėsti, tuo metu tešlai supilkite cukrų, vanilinį cukrų, į vandenį persijokite kakavą. Sumaišykite visus ingredientus, supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir užminkykite tešlą
. Į tešlą suberkite kepimo miltelius, išmaišykite ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Paskirstykite tešlą po visą paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Kol biskvitas kepa, atvėsusią grietinėlę suplakite panardinamuoju maišytuvu. Paruoštą biskvitą supjaustykite nedideliais kubeliais, ⅓ biskvito išdėliokite giliame inde, uždengtame maistine plėvele.
Biskvito dugną patepkite grietinėle, ant grietinėlės sluoksnio išdėliokite iš anksto supjaustytus konservuotus ananasus
.
Panašiai padarykite ir kitus torto sluoksnius, viršų uždenkite maistine plėvele
. 5-6 valandoms palikite tortą šaldytuve
.
Tada apverskite tortą ant plokščios lėkštės ir išimkite iš indo, nuimkite
maistinę plėvelę. Paruoštą tortą aptepkite likusiu kremu. Fondanui gaminti puode sumaišykite cukrų su kakava, augaliniu aliejumi ir vandeniu ir ant vidutinės ugnies užvirinkite.
Paruoštą tortą apibarstykite fondanu ir patiekite. Gautas tortas yra nuostabaus grožio tortas „Ala Pancho”.
