Sekite mus Facebook'e!
Moliūgų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir tikras rudens ir jaukių šeimos vakarų simbolis. Jo sodrus, subtilus skonis ir aromatas primena traškančius lapus, vėsų orą ir pasiruošimą žiemos šventėms. Šis pyragas turi nuostabų gebėjimą suburti žmones prie bendro stalo, sukelti šiltus prisiminimus apie šventes ir šeimos tradicijas
. Moliūgų pyrago tradicija kilusi iš Šiaurės Amerikos, kur moliūgas yra vienas pagrindinių rudens derliaus simbolių. Turtinga maistingųjų medžiagų daržovė tapo pagrindine Padėkos dienos, kai šeima susirenka pagerbti derliaus ir pabūti kartu, puošmena.
Sudedamosios dalys:
- Moliūgas – 300 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Kietasis sūris – 80 g;
- grietinė – 140 g;
- Miltai – 70 g;
- raugas – 1/3 šaukštelio;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Moliūgų pyrago paruošimas:
Išvalykite moliūgą nuo vidurių ir žievės, sutarkuokite jį stambia tarka kartu su kietuoju sūriu. Masę pasūdykite, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno uždėkite pergamento apskritimą
. Supilkite tešlą į keptuvę, kepkite po dangčiu 35 minutes ant mažiausios ugnies.
Tada ant pyrago viršaus uždėkite pergamentą ir lėkštele perkelkite kitą
pyrago
pusę į
keptuvę. Pyragą dar 5 minutes kepkite po dangčiu.
Rezultatas – gardžiai paprastas moliūgų pyragas. Jį galima papuošti žolelėmis pagal pageidavimą.
