Sekite mus Facebook'e!
Charlotka – tai klasikinis pyragas, o kai kuriais atvejais ir pyragas, kuriam nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių, bet kuris vis tiek džiugina savo skoniu ir švelnia tekstūra. Viename iš populiariausių šio deserto variantų yra vyšnių ir obuolių, kurie puikiai papildo vienas kitą, sukurdami harmoningą saldumo ir rūgštumo derinį
. Ryškaus ir sodraus skonio vyšnios suteikia pyragui pikantiškumo, o obuoliai – sultingumo ir lengvumo.
Šis šarlotkos receptas puikiai tinka ir dideliems šeimos susibūrimams, ir jaukiems arbatos vakarėliams
.
Dėl paprasto paruošimo nesunkiai pradžiuginsite šeimą ir draugus sultingu ir kvapniu desertu, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniams renginiams.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 140 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 200 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- citrinos sulčių – 1/2 šaukštelio;
- obuolys – 1 vnt.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 350 g;
- grietinėlės sūrio – 300 g;
- cukraus pudros – 120 g;
- vyšnios savo sultyse.
Charlotka paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, išplakite iki purumo. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į kiaušinių masę, supilkite citrinų sultis ir išminkykite tešlą.
Obuolius nulupkite iš vidaus ir supjaustykite plonais mažais griežinėliais
.
Plokšteles sudėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, supilkite tešlą
į skardą ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kremui išsukite sūrį su cukraus pudra ir grietine iki purios masės.
Nupjaukite nelygius biskvito kraštus ir padalykite jį į dvi dalis. Kremu aptepkite abu tortus, ypač tą dalį, kurioje yra obuolių sluoksnis
. Ant vieno biskvito, ant kremo sluoksnio, uždėkite vyšnią ir uždenkite antrąjį tortą su kremo sluoksniu. Abu kremo sluoksniai turi susijungti.
Torto viršų aptepkite kremu. Šarlotę palikite šaldytuve 1 valandai ir patiekite.
