Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Labai skanūs sausainiai: švelnūs ir aromatingi. Šis receptas yra vienintelis, kurį kepu per šventes.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai yra vienas populiariausių konditerijos gaminių pasaulyje, turintis turtingą ir įdomią istoriją, siekiančią senovės laikus. Pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio „biscuit”, kuris išvertus reiškia „du kartus iškeptas”, pabrėžiant gaminimo būdą. Sausainių raida ilga – nuo paprastų miltinių tortilijų senovės Egipte iki šiuolaikinių rūšių, kurias žinome ir mėgstame šiandien.

Šiandien sausainiai yra be galo įvairių formų ir skonių – nuo klasikinių šokoladinių sausainių iki sausainių be glitimo ir veganiškų gaminių. Skirtingos šalys taip pat pateikia savitą interpretaciją, pavyzdžiui, itališkus amaretti ar norvegiškus duonos apskritimus

. Sausainiai ne tik išlieka populiariu desertu, bet ir tapo svarbiu kultūros elementu, simbolizuojančiu namus ir šilumą

.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: miltai – 250 g;
  • Raugas – 1 šaukštelis;
  • Krakmolas – 2 valg;
  • Cukrus – 100 g;
  • Medus – 2 šaukštai;
  • 1 apelsino žievelė;
  • Kiaušinis – 1 kiaušinis;
  • Minkštas sviestas – 100 g.

Sausainių paruošimas:

Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą, suberkite cukrų ir apelsino žievelę, išmaišykite. Tada į birius produktus įmaišykite medų, kiaušinį ir minkštą sviestą ir užminkykite tešlą

Rekomenduojame:  Greitos ir neįtikėtinai skanios burokėlių salotos. Receptas iš biudžetinių produktų

. Iš tešlos suformuokite gumulą ir palikite jį celofane šaldytuve pusvalandžiui. Tada iškočiokite gumulą į 5-6 mm storio plokščią tešlą ir iš jos išpjaukite

sausainius. Sausainius perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.

Необыкновенно вкусное печенье: нежное и ароматное. К праздникам пеку только по этому рецепту

Gausite paprastus, bet labai skanius sausainius su apelsinų žievele. Jei norite, į tešlą taip pat galite įberti cinamono ir vanilinio cukraus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *