Sekite mus Facebook'e!
Kumpiai su grybais yra klasikinis patiekalas, kuris žavi savo sodriu skoniu ir aromatu ir yra mėgstamas šeimos vakarienių ir šventinių pobūvių pasirinkimas. Šis receptas, kuriame dera švelni vištienos šlaunelių mėsa ir malonus grybų saldumas, yra kulinarijos harmonijos pavyzdys
. Vištienos šlaunelės yra universalus ingredientas, kurį galima gaminti įvairiais būdais – kepti, troškinti ar kepti. Jų mėsa yra labai sultinga ir maistinga, ypač tinkamai iškepta. Kartu su grybais, nesvarbu, ar tai būtų pievagrybiai, miško grybai, šitake ar portobello, šis patiekalas įgauna dar gilesnį skonį ir tekstūrą. Kepimo metu grybai tampa minkšti, o prieskoniai ir kiti ingredientai suteikia jiems sodrų skonį, todėl pietūs tampa išties įsimintini.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelė – 1 vnt;
- grybai – 70 g;
- svogūnai – 70 g;
- Sūris – 20 g;
- Česnakas – skiltelė;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- paprikos – 15 g.
Vištienos šlaunelių paruošimas:
Atskirkite vištienos mėsą nuo kaulo ir sausgyslių, sudėkite filė tarp maistinių plėvelių ir lengvai suplakite plaktuvu. Tada vištieną pabarstykite druska, pipirais, įtrinkite česnako skiltelę
. Grybus ir svogūnus smulkiai
supjaustykite
, svogūnus pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmė
. Įdarą dėkite ant mėsos, nesiekdami priešingo krašto. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir apibarstykite juo faršą. Papriką supjaustykite griežinėliais ir dėkite arčiau krašto
. Suvyniokite faršą į ritinėlį ir suriškite jį ryšulėliu. Suktinuką dėkite ant augaliniu aliejumi pateptos
kepimo
skardos, o mėsos viršų aptepkite augaliniu aliejumi.
Skardą užpilkite trupučiu vandens ir kepkite suktinuką 45-50 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Gausite gardų sultingą suktinuką, kuris puikiai tinka bet kokioms šventėms.
Recepte nurodytas 1 suktinuko sudedamųjų dalių skaičius.
