Sekite mus Facebook'e!
Kokosų pyragas – nuostabus skanėstas, kuriame dera saldumas, skonis ir unikali tekstūra, todėl kiekvienas kąsnis suteikia neįtikėtiną pojūtį.
Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo lengvumo, primenančio tropinius malonumus ir atostogų paplūdimyje atmosferą. Kokosas – egzotiškas ingredientas, kuris paprastą kepinį gali paversti kulinariniu šedevru
. Kokosas, kaip pagrindinis ingredientas, nuo seno naudojamas kulinarijoje, ypač karštuose atogrąžų regionuose. Pietryčių Azijoje, Lotynų Amerikoje ir Karibų jūros regione kokosai tapo neatsiejama vietinės virtuvės dalimi
. Rusijos virtuvėje kokosų drožlių pyragaičiai pradėjo populiarėti pastaraisiais dešimtmečiais, ypač plintant kepiniams, kurių pagrindą sudaro tropiniai vaisiai ir riešutai.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 100 g;
- grietinė – 150 g;
- cukraus – 150 g;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- kokosų drožlės – 50 g;
- rauginimo medžiaga – 2 šaukšteliai;
- sodos – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- bananas – 2 vnt.
Trupinių ingredientai:
- Sviestas – 50 g;
- cukraus – 3 valg;
- miltų – 7 valg.
Pyrago su kokosų trupiniais paruošimas:
Išmaišykite kiaušinius su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, druska, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę, sodą, miltus ir kepimo miltelius, kruopščiai išmaišykite tešlą. Supilkite
tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus bananus. Trupiniams sviestą sumaišykite su cukrumi ir miltais,
trupiniais apibarstykite pyrago viršų, tada – kokoso drožlėmis
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gausite paprastą, bet skanų desertinį pyragą. Kokoso drožlės ir bananai šiam pyragui suteikia ypatingo skonio.
