Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Slaviankos tortas. Receptas iš sovietinio žurnalo „Rabotnitsa”

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Slaviankos tortas yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų konditerijos tradicijų desertų. Jį galima priskirti klasikinių pyragų grupei, pasižyminčių savitu skoniu ir tekstūra, kuriuose dera švelnumas ir sodrumas. Šis tortas labai populiarus ir ant šventinio, ir ant kasdienio stalo.

Torto istorija siekia sovietinius laikus, kai konditerijos menas vystėsi ir įgavo naujų formų. Pavadinimas „Slavyanka” simbolizuoja ryšį su rytų slavų kultūros šaknimis ir primena iš kartos į kartą perduodamas tradicijas

. Papasakosime, kaip paruošti tortą „Slavyanka”

.

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 50 g;
  • pieno – 250 ml;
  • sviestas – 200 g;
  • krakmolo – 20 g;
  • halva – 180 g.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • cukraus – 150 g;
  • miltai – 150 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis.

Sirupo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: vanduo – 100 ml;
  • cukraus – 80 g;
  • brendžio – 1 valgomasis šaukštas.

Pyrago „Slavyanka” paruošimas:

Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, baltymus pasūdykite ir išplakite iki šviesių baltų putų. Į mišinį supilkite cukrų, kiekvieną porciją plakite po 40-50 s. Išplakite

Rekomenduojame:  Neįtikėtinai skanus. Marinuoti grybai per 10 minučių: puikus užkandis

iki blizgių stabilių viršūnių, po vieną sudėkite trynius ir toliau plakite. Į mišinį persijokite miltus ir švelniai išminkykite tešlą iš viršaus į apačią

. Tešlą sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 28 minutes. Prieš tai formos dugną išklokite pergamentu, o iškepus mediniu iešmeliu patikrinkite, ar tešla paruošta

. Biskvitą palikite atvėsti, tada suvyniokite į celofaną ir palikite šaldytuve pailsėti 24 valandas. Kremui puode beveik užvirinkite 220 ml pieno

. Sumaišykite krakmolą su cukrumi, įmuškite kiaušinį, supilkite 30 ml pieno ir išmaišykite. Karštą pieną plona srovele supilkite į mišinį ir tada supilkite atgal į puodą

. Ant vidutinės ugnies užvirkite tirštėjantį kremo pagrindą

.

Palikite kremo pagrindą po celofanu atskirame inde, kol atvės

. Halvą susmulkinkite blenderiu, o sviestą išsukite iki baltumo. Palaipsniui į sviestą įmaišykite kremo pagrindą ir supilkite halvą.

Sirupui ištirpinkite cukrų vandenyje ir supilkite brendį

.

Nuo biskvito nuimkite dangtelį ir padalykite jį į du pyragėlius. Kiekvieną pyragą pamirkykite sirupe, palikite mirkti 10-15 min.

Rekomenduojame:  Tikrai labai skanus. Salotos su krabų lazdelėmis ir kukurūzais: neįprastas receptas ir originalus patiekimas

Kremu aptepkite pyragus ir sukomplektuokite tortą. Šonus aptepkite kremu, iš likučių padarykite trupinius. Trupiniais pabarstykite torto šonus ir viršų.

Торт Славянка. Рецепт из советского журнала "Работница"

Į biskvito trupinius taip pat galite įmaišyti halvos ir, naudodami konditerinius antgalius ir maišelį, ant viršaus daryti raštus. Palikite pyragą 4 valandoms ir patiekite.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *