Citrinų pyragas – tai puikus desertas, kuriame dera lengvumas, gaivumas ir ryškus skonis. Pagrindinė jo ypatybė – subtilus saldumo ir citrusinių vaisių rūgštelės balansas, todėl pyragas yra stebėtinai gaivus, o ne pribloškiantis.
Šis pyragas puikiai tinka tiek vasaros arbatėlei, tiek šventiniam vaišinimui – atrodo elegantiškai, kvepia gaiviai ir įsimena nuo pirmojo kąsnio
.
Citrininis pyragas mėgstamas dėl savo lengvumo, paprastumo ir universalumo – jis tinka ir klasikinis, ir su tokiais priedais, kaip bezė, uogos, varškės sluoksnis ar sviesto kremas.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 125 g;
- cukraus – 125 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- citrina – 1,5 vnt;
- miltai – 125 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- cukraus pudros – 30 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, plakite, kol ištirps kruopelės. Į sviestą įmuškite kiaušinius, toliau plakite mikseriu
. Į masę suberkite citrinos žievelę, išmaišykite. Išspauskite iš citrinų sultis ir 1 arbatinį šaukštelį supilkite į kremo masę.
Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišytuvu išminkykite tirštą tešlą. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 min.
Pyragui iškepti sumaišykite citrinų sultis ir cukraus pudrą
.
Mediniu iešmeliu padarykite torte skylutes ir į jas supilkite impregnantą.

Rezultatas – sultingas, švelnus citrininis pyragas. Jei norisi, jį galima papuošti plakta grietinėle ir citrinos griežinėliais.