Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neliko nė gabalėlio – sultingo citrininio pyrago, kurio visi nori. Receptas kiekvienai dienai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrinų pyragas – tai puikus desertas, kuriame dera lengvumas, gaivumas ir ryškus skonis. Pagrindinė jo ypatybė – subtilus saldumo ir citrusinių vaisių rūgštelės balansas, todėl pyragas yra stebėtinai gaivus, o ne pribloškiantis.

Šis pyragas puikiai tinka tiek vasaros arbatėlei, tiek šventiniam vaišinimui – atrodo elegantiškai, kvepia gaiviai ir įsimena nuo pirmojo kąsnio

.

Citrininis pyragas mėgstamas dėl savo lengvumo, paprastumo ir universalumo – jis tinka ir klasikinis, ir su tokiais priedais, kaip bezė, uogos, varškės sluoksnis ar sviesto kremas.

Sudedamosios dalys:

  • Sviestas – 125 g;
  • cukraus – 125 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • citrina – 1,5 vnt;
  • miltai – 125 g;
  • kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
  • cukraus pudros – 30 g.

Citrininio pyrago paruošimas:

Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, plakite, kol ištirps kruopelės. Į sviestą įmuškite kiaušinius, toliau plakite mikseriu

. Į masę suberkite citrinos žievelę, išmaišykite. Išspauskite iš citrinų sultis ir 1 arbatinį šaukštelį supilkite į kremo masę.

Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišytuvu išminkykite tirštą tešlą. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 min.

Rekomenduojame:  Jodas - nuvalys langus, stiklus, veidrodžius iki blizgesio ir be dryžių

Pyragui iškepti sumaišykite citrinų sultis ir cukraus pudrą

.

Mediniu iešmeliu padarykite torte skylutes ir į jas supilkite impregnantą.

Не осталось ни кусочка - сочный лимонный торт, который хочется всем. Рецепт на каждый день
www.youtube.com

Rezultatas – sultingas, švelnus citrininis pyragas. Jei norisi, jį galima papuošti plakta grietinėle ir citrinos griežinėliais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *