Kepta kiaulienos krūtinėlė – tai patiekalas, kuriame dera sodrus skonis, sultinga tekstūra ir namų ruošos aromatas. Dėl mėsos ir riebalų sluoksnių kepama krūtinėlė tampa ypač minkšta, prisotinta prieskonių ir tiesiog tirpsta burnoje. Šis produktas idealiai tinka lėtam kepimui orkaitėje: riebalai lėtai tirpsta, prisotindami mėsą sultimis, o plutelė tampa rausva ir traški.
Šis patiekalas ypač vertinamas dėl savo universalumo – jį galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą, naudoti sumuštiniams, supjaustyti užkandžių stalui arba patiekti su garnyrais kaip visavertį pagrindinį patiekalą.
Sudedamosios dalys: – Sviestas, iškeptas į duoną, iškeptas į duoną:
- Kiaulienos krūtinėlė – 2 kg;
- druskos – 1,5 valg;
- sojų padažas – 4 šaukštai;
- česnako – galvutė;
- majonezo – 4 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- rūkytos paprikos – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1 šaukštelis.
Kepto krūtinkaulio paruošimas:
Padalykite krūtininę į 3 lygias dalis. Marinatui visas česnako skilteles iš vienos galvos pertrinkite per presą
. Į česnakus įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos ir kalendros, supilkite sojų padažą, įdėkite majonezo ir išmaišykite. Marinatu aptepkite visą krūtininę, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.
Marinuotą krūtininę įdėkite į kepimo maišelį, tvirtai suriškite virvele, padarykite įpjovas. Kepkite krūtininę 180 laipsnių temperatūroje 1,5 val.
Tada perpjaukite maišelį, užpilkite krūtininės sultimis ir palikite kepti 180 laipsnių temperatūroje dar pusvalandį.

Gausite sultingą ir skanią kiaulienos krūtinėlę. Tai geras pasirinkimas vakarienei ar pietums, kurį galima patiekti su bet kokiu garnyru.