Keptos cukinijos – paprastas, bet labai skanus patiekalas, labai populiarus vasaros sezono metu. Dėl švelnios cukinijų tekstūros ir švelnaus skonio šį patiekalą galima lengvai derinti su įvairiais padažais, prieskoniais ir priedais. Jis paruošiamas greitai, nereikalauja sudėtingų ingredientų ir tinka tiek kasdieniam maistui, tiek patiekti prie šventinio stalo.
Kepta cukinija gali būti patiekiama kaip užkandis, garnyras ar net kaip pagrindinis patiekalas vegetariškame meniu.
Papasakosime, kaip paruošti skanią keptą cukiniją
.
Ingredientai: 1:
- cukinijos – 3 vnt;
- verdančio vandens – 2 litrai;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- sausas česnakas;
- obuolių sidro actas – 3 šaukštai;
- lauro lapas;
- pipirų grūdelių;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- parmezanas;
- džiovintos petražolės;
- mėsos prieskoniai;
- džiūvėsėlių – 200 g;
- miltai;
- paprikos.
Keptų cukinijų paruošimas:
Tuomet cukinijas apverskite į kitą pusę ir padarykite dar daugiau išilginių įpjovų. Turėtumėte gauti cukinijų aštuoniukes.
Į verdantį vandenį supilkite druską, sausą česnaką, obuolių actą ir lauro lapą. Į verdantį vandenį suberkite pipirų žirnelius, sudėkite cukiniją ir virkite, kol suminkštės.
Išimkite cukiniją iš vandens, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu
. Dubenyje išplakite kiaušinius, sutarkuokite sūrį, suberkite sausas petražoles, mėsos prieskonius ir sumaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su džiūvėsėliais ir paprika. Panardinkite cukinijas į miltus ir džiūvėsėlius, tada į kiaušinių mišinį.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite cukinijas, kol jos iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Gausite skaniai iškeptus cukinijų aštuonkojus.
Tai įdomus ir neįprastas patiekalas, tinkantis įvairioms dietoms.