Sekite mus Facebook'e!
Mano kaimynė pasidalijo su manimi savo šių pyragėlių receptu ir aš negalėčiau būti laimingesnė! Jie išlieka minkšti ir švieži net trečią dieną, o tai nuostabu.
Kaskart juos gaminant, namai prisipildo neįtikėtino aromato, o visa šeima susirenka prie stalo. Šie pyragaičiai puikiai tinka tiek užkandžiauti, tiek šventėms. Jau planuoju jais pavaišinti draugus kito susibūrimo metu, esu tikra, kad jie įvertins šį gardumą!
Sudedamosios dalys:
Tešla:
- Miltai – 700 g
- Druska – 1 arb. šaukštelis
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
- Verdantis vanduo – 500 ml
- Sausos mielės – 10 g
Įdaras:
- Kopūstai – 500 g
- Svogūnas – 150 g
- Morkos – 200 g
- Pomidorų padažas – 2 šaukštai.
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Įdaras:
Smulkiai supjaustykite pusę kopūsto. Supjaustykite du svogūnus kubeliais. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite 1 minutę. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 4 minutes. Sudėkite kopūstą į keptuvę. Kepkite neuždengę 5 minutes. Jei kopūstas netelpa, supjaustykite jį gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite pomidorų padažo. Uždenkite ir virkite, kol iškeps.

Tešla:
Į gilų dubenį suberkite 3 šaukštus miltų. Įberkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus; užpilkite 250 ml verdančio vandens. Išmaišykite ir leiskite atvėsti.
Įpilkite dar 250 ml drungno vandens. Suberkite mieles. Suberkite likusius persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Stalą ir rankas patepu augaliniu aliejumi. Paimu 90 g tešlos ir suformuoju rutulį. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaukite 5 minutes. Rankomis suformuoju plokščią kepalą ir į vidurį sudedu įdarą. Suformuoju pyragą ir sandariai užspaudžiu kraštus.

Vieni kepa, kiti kepa orkaitėje.
Kepimo skardą lengvai patepu riebalais ir dedu ant jos pyragėlius. Ant viršaus galima užpilti kiaušinių trynius, pieną arba karštą arbatą.

Kepimui įkaitinu keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepu ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
Iškepus perkeliu ant popierinio rankšluosčio. Skanaus!

