Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Močiutės lobiai: auksas, o ne pyragas. Daug obuolių ir grietinės tešla.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Babuškino Klad“ – tai ne šiaip pyragas, tai tikras auksas ant jūsų stalo! Daugelio obuolių ir grietinės tešlos derinys daro jį nepaprastai skanų ir aromatingą. Kiekvienas gabalėlis užpildo namus šiluma ir nostalgija, tarsi močiutė vėl būtų šalia.

Šio pyrago gaminimas yra ne tik kulinarinis procesas, bet ir galimybė prisiminti vaikystę. Galite rinktis obuolius pagal skonį, o tešla su grietine suteikia pyragui neįtikėtino švelnumo ir lengvumo. Šis desertas puikiai tinka arbatėlės vakarėliams su šeima ar draugais. Pabandykite įdėti šiek tiek cinamono ar riešutų, kad būtų įvairiau – ir jūsų „Močiutės lobis“ taps dar unikalesnis!

Sudedamosios dalys:

  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 50 g sviesto (arba 50 g aliejaus)
  • 3 obuoliai
  • 200 g grietinės (arba jogurto, grietinėlės, 120 ml pieno)
  • 200 g miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono pabarstymui

Paruošimas:

Dubenyje mikseriu išplaku kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę iki purumo ir purumo. Tada įpilu ištirpinto sviesto arba augalinio aliejaus ir išmaišau.

Rekomenduojame:  Greitas biskvitinis pyragas. Toks skanus, kad suvalgysite jį kartu su lėkšte.

Pilu grietinę ir išmaišau. Persijoju miltus ir kepimo miltelius ir mikseriu išmaišau tešlą iki vientisos masės.

Tešlą sudėjau į 24-25 cm skersmens kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Nulupau obuolius, supjaustiau juos griežinėliais ir tešlą išdėliojau ant viršaus ratu. Pabarsčiau cukrumi ir cinamonu. Kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Kepimo laikas ir temperatūra priklauso nuo orkaitės savybių.

Pjaunu ir ragauju!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.