Sekite mus Facebook'e!
Šis Napoleono pyragas yra labai nebrangus. Pyragas yra subtilaus skonio. Be to, jo nereikia kepti, todėl nereikia įjungti orkaitės. Vietoj paplotėlių naudokite lavašą.
Jums reikės:
- 200 g plono apvalaus lavašo, kurio skersmuo 18 cm.
Kremui:
- 500 ml pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 80 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 2 šaukštai miltų;
- 1 valg. š. krakmolo.

Napoleono pyragas be kepimo paplotėlių
Napoleono pyragams su kremu pagaminti pirkite ploną apvalų lavašą. Jei galite nusipirkti stačiakampį, supjaustykite jį apskritimais. Iš esmės tiks ir kvadratai.

Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis šiek tiek suminkštėtų. Pienas gali būti bet kokio riebumo. Pradėkite nuo grietinėlės gaminimo. Supilkite pieną į puodą ir išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų, miltus ir krakmolą. Išplakite šluotele iki vientisos masės.

Užvirinkite pieną, nuolat maišydami. Virkite 3–4 minutes, kol sutirštės. Nuimkite puodą nuo ugnies. Uždenkite maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė.
Kai grietinėlė atvės, įdėkite sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės. Paruošimas. Apkepkite lavašą iš abiejų pusių sausoje keptuvėje. Turėtų susidaryti auksinė plutelė.

Sutrinkite pyragą į trupinius ir pabarstykite ant jo. Jei norite, galite įdėti dar du sutrupintus sausainius. Į lėkštę įdėkite 18 cm skersmens kulinarinį žiedą.
Ant dugno dėkite pitą. Antrą pitą patepkite kremu. Pagal šį principą visiškai surinkite „Napoleoną“. Pabarstykite lavašo trupiniais ir sausainiais. Palikite per naktį šaldytuve. Jei norite, papuoškite tarkuotu šokoladu, smulkintais riešutais ar uogomis.
