Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mano mėgstamiausias šašlyko užkandis, mušantis visus gaminimo greičio rekordus: lengvai sūdytos daržovės maišelyje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lengvai sūdyti, aštrūs ir labai aromatingi – taip pagal šį receptą gaminami agurkai ir pomidorai. Šis užkandis idealiai tinka šašlykui arba tiesiog kaip pagrindinio patiekalo priedas.

Pavasaris ir vasara – iškylų, keptos mėsos ir šviežių daržovių metas. Kepant šašlyką, jo nesinori patiekti su jokiais sočiais užkandžiais ar salotomis, kaip „Olivier“. Idealus užkandis iškylai – lengvai sūdytos daržovės maišelyje.

Pirma, juos lengva paruošti ir pasiimti su savimi į kaimą, antra, jie yra paruošti iš karto po virimo, ir trečia, tokios daržovės yra neįtikėtinai skanios, aštrios ir aromatingos.

Reikalingi ingredientai:

  • agurkai – 700 g;
  • pomidorai – 500 g;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • krapai – ryšulėlis;
  • aliejus – 4 šaukštai;
  • actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • cukrus – 1 arb. šaukštelis;
  • juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
  • čili pipirai – 0,5 arb. šaukštelio;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis be viršaus.

Paruošimo būdas:

Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus. Agurkus supjaustykite mažomis juostelėmis. Jei agurkai maži, perpjaukite juos per pusę, jei didesni – į ketvirčius. Pomidorus supjaustykite didelėmis riekelėmis ir sudėkite prie agurkų.

Rekomenduojame:  Kaip išsirinkti tikrai saldų arbūzą: 4 paprasti patarimai

Lengvai sūdytų daržovių šašlyko maišelyje receptas per 5 minutes

Daržoves sudėkite į specialų maišelį. Taip pat galite naudoti kepimo rankovę. Jei nenorite naudoti maišelio, tiesiog paimkite gilų dubenį, kuriame bus patogu sumaišyti daržoves.

Česnaką labai smulkiai supjaustykite arba išspauskite per česnakų spaudą ir suberkite į agurkus bei pomidorus. Įdėkite smulkiai supjaustytų krapų ir visus prieskonius: druską, pipirus, cukrų, actą ir augalinį aliejų.

Lengvai sūdytų daržovių šašlyko maišelyje receptas per 5 minutes

Uždarykite maišelį ir gerai išmaišykite. Tokias daržoves galima valgyti iš karto, o skanesnės bus, jei 2 valandas pamarinuosite šaldytuve.

Tokiu būdu galite marinuoti ne tik agurkus ir pomidorus, bet ir įdėti šviežių cukinijų ar paprikų. Daržovės pagal šį receptą gaunasi labai skanios, lengvai sūdytos, idealiai subalansuotos saldumo ir rūgštingumo, taip pat ryškiai skleidžia česnako ir krapų aromatą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.