Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Smaližiams siūlau zefyrų pyragą su kondensuotu pienu: kepti nereikia, tiesiog aptepti grietinėle

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vasaros dieną desertą galite pasigaminti ir neįjungdami orkaitės. Jei paimsite zefyrus, patepsite juos kremu ir papuošite riešutais, gausite idealų pyragą smaližiams, kuris yra labai geros formos.

Jums reikės:

  • 400 g zefyrų.
  • Kremui:
  • 300 g kondensuoto pieno;
  • 220 g sausainių;
  • 100 g žemės riešutų;
  • 80 g sviesto.

Saldus nekeptas zefyrų pyragas

Zefyrinio pyrago nebūtina kepti. Išimkite sviestą iš šaldytuvo valandą arba naktį prieš tai, kad jis sušiltų iki kambario temperatūros. Jei norite, kad pyragas būtų karamelės spalvos, naudokite virtą kondensuotą pieną arba virkite baltą pieną 1,5 valandos.

Žemės riešutus sumalkite trintuvu arba susmulkinkite peiliu iki smulkių trupinių. Vietoj žemės riešutų galite naudoti bet kokius kitus riešutus. Kadangi zefyrai ir kondensuotas pienas yra per saldūs, galite naudoti sūdytus žemės riešutus.

Sausainius sutrinkite trintuvu arba sutrupinkite rankomis. Galite juos sudėti į maišelį, užrišti ir naudoti kaip skaldelę. Į dubenį suberkite 2 šaukštus susmulkintų riešutų ir sausainių. Dideliame dubenyje sumaišykite likusius sausainius ir žemės riešutus su sviestu ir kondensuotu pienu.

Rekomenduojame:  Nuostabus egiptietiškas pyragas – visi svečiai maldaus šio recepto!

Masę gerai išmaišykite. Jei kremas atrodo per tirštas, atskieskite jį trupučiu kondensuoto pieno. Zefyrą padalinkite į dvi dalis. Galite imti įvairiaspalvius saldainius – taip pyragas atrodys gražiau.

Pabarstykite indą smulkintais sausainiais, kad zefyras nepriliptų prie lėkštės. Dėkite kelias zefyrų puseles perpjauta puse žemyn, kaitaliodami skirtingų spalvų. Ant viršaus užtepkite šiek tiek kremo. Tada dėkite antrą zefyrų sluoksnį, bet mažesnio skersmens. Taip pat patepkite kremu.

Taip suformuokite kauburėlį, kaitaliodami zefyrus ir grietinėlę. Viršuje turėtų būti vienas zefyras. Viduje galite padaryti vaisių ar uogų sluoksnį. Pabarstykite pyragą likusiais sausainiais ir riešutais ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.