Sekite mus Facebook'e!
Neblogai turėti keletą greitų ir skanių salotų receptų. Kartais pasitaiko situacijų, kai nėra laiko pietums ar užkandžiui. Dėl tam tikrų priežasčių ilgai ką nors virti neapsimoka. Į pagalbą ateina elementarūs salotų gaminimo algoritmai. Jos
gaunasi sočios, skanios ir net naudingos. Nepamirškite, kad greiti užkandžiai dažnai kenkia sveikatai. Tačiau ne šių salotų atveju.
Salotų ingredientai Nr. 1:
- morkos – vnt;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- sūris – 150 g;
- majonezas – 2 šaukštai;
- česnako – 2 skiltelės.
Salotų paruošimas Nr. 1:
Morkas nulupkite nuo viršutinio sluoksnio ir susmulkinkite kartu su sūriu per vidutinio storio tarkavimo mašiną. Sumaišykite produktus, įberkite maltų juodųjų pipirų ir sutrintos česnako skiltelės
. Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite. Dviejų produktų salotas per 3 minutes galima laikyti paruoštomis.
Salotų Nr. 2 ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- majonezo – 2 šaukštai. litrai;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- korėjietiškos morkos – 150 g.
Salotų paruošimas Nr. 2:
Vištienos kiaušinius reikia išvirti iki vištų kiaušinių ir nulupti nuo lukšto. Kol kiaušiniai verda, galima išimti šaldymo kameroje esantį sūrį, kad būtų lengviau liestis su tarka.
Į dubenį sudėkite korėjietiškas morkas
.
Krabų lazdeles sulaužykite į pluoštus ir sudėkite į morkas
. Kiaušinius ir lydytą sūrį susmulkinkite ant vidutinio dydžio trintuvo ir sudėkite į salotas. Užpilkite turinį majonezu ir išmaišykite. Jei norite, galite įberti druskos ir juodųjų pipirų.
Taip paprastai galite pasigaminti sau užkandį iš minimalaus produktų rinkinio. Tokiu atveju esate aprūpinti reikiama energija porai valandų.
