Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dažniausios šaldymo klaidos: ką reikia žinoti, kad maistas išliktų skanus, sveikas ir saugus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šaldant maistą pasitaiko gana dažnų klaidų. Todėl nusprendėme išsiaiškinti, kokias klaidas darome laikydami maistą tokiu būdu ir kaip jas ištaisyti.

Galite užšaldyti bet kokius produktus

Negalite ginčytis su teiginiu, kad galite užšaldyti viską. Tačiau yra produktų, kurie yra absoliučiai draudžiami. Be to, kad maistą reikia užšaldyti, jį taip pat reikia tinkamai atšildyti, nes atšildytas maistas praranda savo tekstūrą, skonį ir išvaizdą. Todėl šaldiklyje negalima laikyti kavos pupelių, subtilių daržovių, kreminių padažų, sviesto, taip pat kiaušinių, konservuotų maisto produktų ir daugelio kitų produktų – atšildyto maisto tiesiog bus neįmanoma valgyti.

Produktus galima laikyti šaldiklyje amžinai

Kad ir kaip jums tai patiktų, šaldiklis nėra kriokamera, kurioje galite laikyti strategines atsargas ateičiai. Didžiausias šaldytų maisto produktų priešas yra drėgmės ir oro derinys. Jei kiek įmanoma geriau apsaugosite maistą nuo jų poveikio, galite kurį laiką pailginti jo galiojimo laiką. Lengviausias būdas – sudėti maistą į vakuuminį maišelį. Visų kitų tipų pakuotėms turėtumėte atkreipti dėmesį į rekomenduojamą laikymo laiką šaldiklyje. Taigi, esant -18 laipsnių temperatūrai, sriubas ir troškinius galima laikyti du tris mėnesius, virtą mėsą – du tris mėnesius, žalius kepsnius ir kotletus – 4–12 mėnesių, virtą paukštieną – keturis mėnesius, o žalią paukštieną – 9–12 mėnesių.

Rekomenduojame:  Kodėl jūsų kotletai sausi? Sultingumo paslaptys, kurios slepiamos.

Šaltis naikina bakterijas

Užšaldymas iš tikrųjų neaktyvuoja bakterijas, tačiau idėja, kad šaltis daro maistą saugų, yra iš esmės klaidinga. Kitaip tariant, jei jūsų maistas buvo įdėtas į šaldiklį su bakterijomis ant paviršiaus, jam atšilus, jame vis tiek bus tos pačios kenksmingos bakterijos. Vienintelis patikimas būdas jų atsikratyti – atšildytą maistą pašildyti iki saugios vidinės temperatūros.

Šaldyti maisto produktai turi mažiau maistinių medžiagų

Iš tiesų, iš tikrųjų viskas vyksta visiškai priešingai, tai yra, šaldyti vaisiai ir daržovės yra daug sveikesni nei švieži. Taip yra todėl, kad paprastai šie produktai skinami pačioje prinokimo viršūnėje ir iš karto užšaldomi. Tuo pačiu metu daržovės ir vaisiai išlaiko daugiausiai naudingų savybių ir vitaminų. Siekiant sumažinti maistinių medžiagų praradimą, tokius atšildytus produktus reikėtų ruošti švelniai, pavyzdžiui, garinti.

Produktų negalima pakartotinai užšaldyti.

Jei įmanoma, geriausia vengti pakartotinio užšaldymo. Nors techniškai tai saugu, jums gali nepatikti skonis, ypač žalios mėsos, kuri atitirpinimo metu praranda daug drėgmės ir skonio.

Rekomenduojame:  Vareniki, kurie nesubyrės: kreminės tešlos receptas

Kaip rodo praktika, pakartotinai užšaldyti galima, jei iš šaldiklio išimtas produktas už šaldytuvo ribų buvo ne ilgiau kaip dvi valandas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.