Sekite mus Facebook'e!
Yra daugybė galimybių paruošti petražoles žiemai. Jas galima
, džiovinti arba naudoti šviežias
. Šį produktą
galite užšaldyti
keliais būdais
. Petražoles į šaldiklį galite siųsti ryšulėliais
.
Prieš tai reikia jas nuplauti, išdžiovinti, padaryti ryšulėlius, suvynioti į maistinę plėvelę ir išsiųsti į šaldiklį. Džiovinkite petražoles ant rankšluosčio ne ilgiau kaip dvi valandas.
Žiemą reikės išimti petražolių ryšulėlį, nupjauti reikiamą kiekį, įdėti į patiekalą, o likusias suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti atgal į šaldiklį.
Galite užšaldyti petražoles aliejuje
.
Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi. Tam galite naudoti saulėgrąžų aliejų, sviestą arba alyvuogių aliejų. Sudėkite žalumynus į ledo indo dugną ir užpilkite juos aliejumi. Žiemą jums tereikės išimti kubelį su žalumynais ir išsiųsti į indą.
Kitas petražolių šaldymo variantas – ledas. Susmulkinkite žalumynus, sudėkite juos į ledo formeles ir užpilkite verdančiu vandeniu.
