Visi žino apie garsiąsias krabų salotas, kurios pasirodė 1990-aisiais. Šis įdomus patiekalas iš pradžių ruošiamas iš ryžių, krabų lazdelių, morkų ir kopūstų. Tačiau dabar neįmanoma rasti skanių pirktinių krabų salotų. Nuolat šį patiekalą bandoma sugadinti pigiu majonezu, nereikalingais ingredientais ir prieskoniais.
Anksčiau krabų salotos buvo ruošiamos kanoniniu būdu, nes jų trūko. Krabų lazdelės iš esmės XX a. 9-ajame dešimtmetyje ėmė simbolizuoti krabų mėsos ir žuvies produktų trūkumą šalyje.
Dabar poreikis į salotas įmaišyti daug netipinių ir keistų komponentų turėtų išnykti. Pagaminkime krabų salotų su pupelėmis interpretaciją be nereikalingų produktų.
Krabų salotų su pupelėmis ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- konservuotų pupelių – 150 g;
- žaliasis svogūnas – 2 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- agurkas – 100 g.
Krabų salotų su pupelėmis paruošimas:
Krabų lazdeles ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Prieš tai išvirkite kietai virtus kiaušinius ir leiskite jiems atvėsti. Supjaustykite kiaušinius mažais gabalėliais, sumaišykite juos salotinėje su agurkais ir lazdelėmis
. Į masę įberkite pupelių ir smulkintų žaliųjų svogūnų. Salotas pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Šioms salotoms kaip padažas puikiai tinka naminis majonezas. Patiekalas gaunasi sotus ir kartu be daugybės netinkamų ingredientų.