Sekite mus Facebook'e!
Kiekviena šeimininkė žino skanių konservuotų agurkų receptus ir visada juos naudoja. Vasara pereina į pasiruošimą žiemai, ir visi stengiasi užsidaryti daug skanių agurkų, kad žiemą nemirtų iš bado. Prieš pradėdami uždarinėti agurkus, turite nuspręsti, kokius agurkus norite ruošti – marinuotus ar raugintus. Jei įpilsite acto, agurkai taps rūgštūs. Marinuoti agurkai yra sveikesni, nes raugintuose agurkuose nėra nieko, išskyrus druską. Juos marinuojant vyksta rūgimo procesas, t. y. pieno rūgšties rūgimas. Šio proceso metu atsiranda pieno rūgšties bakterijų, kurios veikia kaip probiotikai. Rauginant agurkus dedama acto ir fermentacija nevyksta.
Raugintuose agurkuose
taip pat yra daug
kuri yra kenksminga organizmui
. Agurkus galima
rauginti
karštus arba šaltus. Šaltame sūryme agurkai sūdomi ilgiau, o druskos sunaudojama daugiau nei karštame sūryme. Tokiame marinate geriau išsilaiko naudingosios medžiagos. Reikia žinoti, kad karštas sūrymas sunaikins agurkuose esantį vitaminą C. Tačiau kai kurie žmonės mano, kad karštas marinatas yra daug saugesnis už šaltą
. Agurkų skonis priklauso nuo vandens. Jo nereikėtų naudoti iš čiaupo, o prieš naudojimą reikėtų užvirinti. Viena iš galimybių – pirkti vandenį parduotuvėje
. Visuose receptuose reikia naudoti rupią druską. Jei vartosite smulkią druską, agurkai bus minkšti. O joduota druska padarys pusgaminius neskanius. Visada imkite vieną ar du valgomuosius šaukštus druskos litrui vandens, be šliužo.
