Sekite mus Facebook'e!
Apie tai, kad pyragai buvo išrasti senovėje ir gaminami lygiaverčiai duonos gaminiams, daugelis jau gerai žino. Tačiau kokiu laikotarpiu žmonės nusprendė kepti tinginius pyragus
? Įprastas šio kepinio tipas dažnai ruošiamas gana sudėtingai. Norint atlikti visą veiksmų algoritmą, reikia išminkyti tešlą, atskirai paruošti įdarą, iškepti sujungtą tešlą su įdaru.
Sutikite, šiais laikais ne visada yra laiko tokiai ilgai sekai
.
Todėl XX a. aštuntajame dešimtmetyje namų šeimininkės pradėjo populiarinti tinginių pyragus.
Papasakosime apie vieną iš tinginių kepinių paruošimo būdų.
Tinginių pyragų ingredientai:
- kopūstai – 300 g;
- miltai – 3 valg;
- kefyro – 150 ml;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- morkos – vnt;
- svogūnas – vnt;
- malta vištiena – 300 g.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Kopūstus, svogūnus ir morkas susmulkinkite stambia tarka. Į daržovių mišinį sudėkite maltą mėsą, supilkite kefyrą ir įmuškite porą kiaušinių
. Į mišinį suberkite miltus, įberkite druskos ir užminkykite vientisą tešlą
.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite saulėgrąžų aliejų
. Šaukštu perkelkite paplotėlius ant keptuvės dugno. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 6 minutes ant šiek tiek žemesnės nei vidutinė ugnies po dangčiu.
Šių paplotėlių kepimo algoritmas panašus į kotletų.
Tačiau kartą jų paragavę įsitikinsite, kad tai vis dėlto yra tinginio tipo kepsneliai.
