Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Morkų pyragas su apelsinų žievele. Neįtikėtinai skanus: įperkamas receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas įdomiausių konditerijos gaminių yra tortas. Būtent tortai visada buvo bet kurios šventės dėmesio centre. Daugelis šalių varžosi dėl istorinio pranašumo ruošiant šį gaminį

. Archeologai patikina, kad tortas galėjo atsirasti tik toje šalyje, kuri savo laiku buvo labai turtinga. Faktas tas, kad tortams kepti net prieš 2000 metų reikėjo daugybės ingredientų. Todėl tortą galėjo sau leisti kepti tik turtingiausi žmonės. Greičiausiai tortai buvo kepami Artimuosiuose Rytuose, Senovės Graikijoje arba Romos imperijoje

. Šiuolaikiniams tortams iškepti reikia mažiau pinigų. Papasakosime, kaip pasigaminti morkų aksominį pyragą.

Aksominio pyrago tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • augalinis aliejus – 220 g;
  • miltai – 350 g;
  • morkos – 400 g;
  • cukraus – 350 g;
  • raugas – 2 šaukšteliai;
  • cinamono – žiupsnelis;
  • apelsinų žievelės;
  • graikiniai riešutai – 200 g;
  • sviesto – 20 g;
  • druskos – 1/2 šaukštelio.

Kremo ingredientai:

  • 3,2 % kefyro – 1 litras;
  • grietinės 20 % – 400 g;
  • sviesto – 200 g;
  • cukraus pudros – 200 g.
Rekomenduojame:  Vieną kartą taip ruošiu mėsą ir mėnesį keičiu tik garnyrus. Mėsa tirpsta burnoje. Naminis troškinys

Aksominio morkų pyrago paruošimas:

Riešutus išdžiovinkite orkaitėje. Ištirpinkite sviestą, supilkite jį į riešutus ir įberkite druskos. Dėkite graikinius riešutus į šaldytuvą

. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite mikseriu, palaipsniui suberkite cukrų. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų, suberkite cinamoną ir apelsino žievelę

. Nuluptas morkas sutarkuokite per smulkią tarką, sudėkite į kiaušinių masę. Smulkiai sukapokite šaltus graikinius riešutus, supilkite juos į kiaušinių masę.

Kiaušinių masę sumaišykite su miltais, prieš tai sumaišytais su kepimo milteliais, užminkykite šiek tiek tirštą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą.

Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Морковный торт с апельсиновой цедрой. Невероятно вкусный: доступный рецепт

Biskvitą padalykite į 3 pyragėlius, užklijuokite maistine plėvele. Išimkite viršutinio pyrago išgaubtą dalį ir sutrupinkite ją į trupinius

. Kremui suplakite kefyrą ir grietinę, palikite šaldytuve po maistine plėvele 12 valandų. Gautą sūrio kremą sumaišykite su išplaktu sviestu

. Į kremą supilkite cukraus pudrą, išmaišykite. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą.

Морковный торт с апельсиновой цедрой. Невероятно вкусный: доступный рецепт

Torto šonus ir viršų aptepkite kremu, šonus apibarstykite sausainių trupiniais.

Морковный торт с апельсиновой цедрой. Невероятно вкусный: доступный рецепт

Tortą galite papuošti graikiniais riešutais.

Būtinai tortą porai valandų įdėkite į šaldytuvą, kad įsigertų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *