Sekite mus Facebook'e!
Tiramisu – išskirtinis desertas, dėl savo subtilaus skonio ir unikalios tekstūros užkariavęs viso pasaulio gurmanų širdis. Iš saulėtosios Italijos kilęs desertas tapo italų kulinarijos tradicijų simboliu ir yra labai populiarus tiek namuose, tiek restoranuose.
Pavadinimas „tiramisu” išvertus iš italų kalbos reiškia „pakelti mane aukštyn”.
Tiramisu gali būti patiekiamas tiek tradicinis, tiek su įvairiais priedais: nuo šokolado drožlių iki šviežių vaisių, kurie leidžia sukurti ypatingą atmosferą ir desertą padaryti dar patrauklesnį.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- Miltai – 200 g;
- Cukrus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Raugas – ½ šaukštelio.
Mirkymo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kava – 2 valgomieji šaukštai;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Verdančio vandens – 250 ml.
Grietinėlės ingredientai:
- Grietinėlė – 500 ml;
- varškės sūris – 500 g;
- Cukrus – 100 g;
- Šokoladas – 100 g;
- Kakava – 1 valgomasis šaukštas.
Tiramisu pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, plakite, kol išbals ir padidės. Į kiaušinių masę dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
. Supilkite tešlą į kepimo indą, išklotą pergamentu. Paskleiskite tešlą ant paviršiaus ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje
. Tada išimkite biskvitą iš formos ir leiskite visiškai atvėsti.
Mirkymui sumaišyti verdantį vandenį su cukrumi ir kava, palikti atvėsti.
Tuo metu kremui sumaišyti grietinėlę su varške ir cukrumi, 3-4 minutes plakti mikseriu
. 400 g kremo atidėti į šalį, supilti į jį ištirpintą šokoladą ir kakavą
, išmaišyti.
Tortui surinkti naudokite konditerinį žiedą, kiekvieną pyragėlį pamirkykite kavoje
. Pyragėlius iš pradžių sutepkite šokoladiniu kremu, o paskui klasikiniu kremu, sudėkite juos vieną ant kito.
Torto viršų aptepkite likusiu kremu ir padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.
Rezultatas – skanus „Tiramisu” tortas.
Jei norite, galite jį papuošti kakava ir likusiu kremu, užtepdami juos konditeriniu maišeliu ir antgaliu.
