Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukinija nauju būdu per 15 minučių. Taip gaminu, kai noriu ko nors lengvo, bet sotaus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepta cukinija su sūriu – lengvas, aromatingas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniams stalams. Dėl švelnios tekstūros ir švelnaus skonio cukinijos puikiai dera su lydytu sūriu, sukurdamos harmoningą gaivumo ir sodrumo tandemą.

Iškepusios cukinijos tampa minkštos, bet išlaiko formą, o sūris suformuoja gardžią auksinę plutelę, pripildydamas patiekalą tampraus, kreminio švelnumo.

Receptui galite naudoti įvairių rūšių sūrį – nuo klasikinio kietojo sūrio iki mocarelos ar suluguni, taip pat galite pridėti česnakų, žolelių, pomidorų ar prieskonių, kad pagerintumėte skonį.

Sudedamosios dalys: 1:

  • cukinijos – 2 vnt;
  • kietasis sūris – 130 g;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • majonezas – 2 šaukštai;
  • druskos – 1,5 šaukštelio.

Keptų cukinijų paruošimas:

Supjaustykite cukiniją 1,5 cm storio apskritimais, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Cukinijų žiedus virkite ne ilgiau kaip 3 minutes, tada sudėkite į sietelį

. Svarbu, kad iš cukinijų išsiskirtų visas skystis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, česnako skilteles susmulkinkite smulkia tarka

. Į sūrį ir česnaką sudėkite majonezą, išmaišykite. Pergamentu išklotą kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir

Rekomenduojame:  Arabų virėjas mane išmokė: ne pyragas, o auksas. Sultingas pyragas su varškės įdaru

sudėkite ant jos cukinijų apskritimus.

Кабачки по-новому за 15 минут. Готовлю так, когда хочется чего-то легкого, но сытного

Ant apskritimų sudėkite įdarą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Кабачки по-новому за 15 минут. Готовлю так, когда хочется чего-то легкого, но сытного

Кабачки по-новому за 15 минут. Готовлю так, когда хочется чего-то легкого, но сытного

Keptos cukinijos su sūriu – puikus būdas paįvairinti vasaros valgiaraštį, padaryti jį skanų ir sveiką, ypač kai norisi ko nors lengvo, bet sotaus. Tai puikus užkandis vasaros atostogų stalui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *