Sekite mus Facebook'e!
Labai paprastas, bet skanus ir aromatingas vištienos arba kalakutienos patiekalas su daržovėmis ir žaliaisiais žirneliais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
Vištienos arba kalakutienos filė, 800 g;
– žaliųjų žirnelių, 100 g;
– morkų ir svogūnų, po
1
vnt.;
– česnako, 1 skiltelė
; – kiaušinių, 2 vnt.;
– miltų, 2-3 šaukštai; –
grietinės, 2-3 šaukštai;
– sūrio, 100 g; –
druskos, pipirų, mėsos prieskonių, žolelių.
Kepimo procesas
Mėsą išvirti pasūdytame vandenyje su prieskoniais ir atvėsinti.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir pipirais, grietine ir išmaišykite iki vientisos masės
. Supilkite miltus ir išmaišykite masę iki vientisos
masės. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais
ir supilkite į
kiaušinių masę.
Sudėkite morkas, smulkintą česnaką, sūrį, žoleles, žaliuosius svogūnus ir žirnelius
.
Išmaišykite ir sumaišykite su mėsos gabalėliais
. Išmaišykite mišinį, paragaukite, jei reikia, pasūdykite ir įberkite mėsos prieskonių.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi
.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite 30 minučių, kol paruduos.
Patiekite apibarstę smulkintomis žolelėmis
.
PatarimasŽaliuosius žirnelius galite pakeisti konservuotais kukurūzais, jei labiau patinka.
