Sriubos buvo patiekiamos dar senovės Romoje, kad sužadintų apetitą prieš pagrindinį patiekalą. O viduramžiais šis patiekalas buvo dažniau patiekiamas bendrai, taip simbolizuojant bendruomenės vienybę
. Šiuolaikiniame pasaulyje vištienos sriuba užima reikšmingą mitybos raciono dalį. Nuo seniausių laikų žinome šči, botvigna, rassolnik receptus. Tačiau patiekalai ant vištienos sultinio išpopuliarėjo tik XIX a. ir išlaikė savo populiarumą iki šiol. Taip atsitiko dėl paukštininkystės plėtros ir produkto prieinamumo. Pateikiame paprastos vištienos sriubos su prieskoniais receptą!
Sriubos ingredientai:
- Vištienos sparneliai – 4 vnt;
- bulvės – vnt;
- svogūnas – vnt;
- morkos – ½ vnt;
- voratinkliniai makaronai – 2 saujos;
- žolelės;
- druska.
Sriubos paruošimas:
Vištienos sparnelius nupjaukite, supjaustykite patogiais gabalėliais. Įmeskite mėsą į puodą, virkite, kol bus paruošta. Pagal skonį įberkite druskos.
Bulves supjaustykite šiaudeliais
.
Siunčiame prie išvirusių sparnelių
. Apkepiname griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kai jis pradeda įgauti auksinę spalvą, sudedame tarkuotas morkas. Galite naudoti ir šviežias, ir šaldytas.
Šios sriubos puošmena bus voratinkliniai makaronai
.
Į keptuvę prie kepintų svogūnų ir morkų sudedame pakepintus makaronus. Trumpai pavirkite ir visus kepinius nusiųskite į sriubą.
Pakepinti makaronai suteikia įdomų skonį! Kepimo privalumas tas, kad jei sriuba pastovės, vermišeliai kaipmat neišbrinks.
Išvirkite, kol bus paruošta, ir papuoškite žolelėmis. Sriuba paruošta! Išbandykite!