Sekite mus Facebook'e!
Kai ant stalo prireikia marinuotų agurkų, bet po ranka yra tik švieži, nenusiminkite. Žinoma, įprastas marinavimas užtrunka gana ilgai, tačiau tarp kitų receptų yra vienas, kurį galima pavadinti tikru stebuklu. Vos 15 minučių, ir pradžiuginsite savo šeimą ir svečius marinuotais agurkais.
Marinuojame 1 kilogramą agurkų. Į juos įdėkite:
- 50 gramų krapų
- 6 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1/2 šaukšto druskos
- 3-4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
Agurkus supjaustykite į ketvirčius, kad procesas vyktų greičiau. Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite žolelėmis bei česnaku (jį galite susmulkinti presu arba sutarkuoti).
Sudėkite kitus ingredientus ir padažą, išmaišykite.
Įdėkite į šaldytuvą 10–15 minučių ir tiesiog palaukite. Aliejus daro stebuklus – jis leidžia prieskoniams kuo greičiau įsigerti į agurkus.
Po 15 minučių agurkus galima patiekti arba dėti į salotas. Niekas nepastebės, kad jie buvo marinuoti 15 minučių!
