Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jį gaminti mane išmokė močiutė. Sriuba, kurią visi valgo ir prašo dar

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sriuba yra senovinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš senų protėvių. Galima sakyti, kad sriubos buvo didžiulė revoliucija žmonijos patiekalų srityje. Anksčiau mėsa buvo tik kepama, be daržovių ir šakniavaisių. Ji buvo skani, bet ne maistinga ir nepraktiška, jei reikia pamaitinti didelę šeimą

. Išmokus mėsą virti kartu su daržovėmis ir šakniavaisiais, ji ėmė įgauti naujų skonių. Senovės žmonėms šis eksperimentas patiko. Tikriausiai todėl dabar turime daugybę skanių sriubų, tiek karštų, tiek šaltų.

Papasakosime, kaip paruošti paprastą vištienos sultinį

.

Vištienos sriubos ingredientai:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Bulvės – 4 vnt;
  • Vištienos sultinys – 2 litrai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 150 g.

Vištienos sriubos paruošimas:

Morkas sutarkuokite stambia trintuve. Porą minučių pakepinkite svogūnus ir morkas puodo dugne

. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite bulves į puode esančias minkštas daržoves

. Į daržoves supilkite sultinį ir virkite, kol užvirs. Tada sriubą virkite 10-15 minučių po dangčiu

. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kiaušinį, kad susidarytų koldūnai. Sudėkite koldūnus į sriubą ir virkite dar 3 minutes.

Rekomenduojame:  Taip gamindavo mano močiutė, o dabar gaminu savo anūkei. Mano mėgstamiausia vaikystės sriuba

Бабушка научила так готовить. Суп, который едят все и добавки просят

Išvirus sriubą taip pat galite papildyti žolelėmis – krapais ir žaliaisiais svogūnais. Nepamirškite leisti sriubai 5 minutes išsivirti puode.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *