Sekite mus Facebook'e!
Maži, traškūs, kvapnūs, užkandiniai agurkai niekada neužsibūna ant mūsų stalo, juos pirmieji suvalgo svečiai. Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą ir pradžiuginti savo šeimą bei artimuosius tokiais kvapniais ir traškiais agurkėliais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- mažų agurkų;
- žolelių konservavimui klasikinis rinkinys;
- žirnelių ir kvapiųjų pipirų;
- saldžiosios paprikos ir morkų, aštriosios paprikos pagal skonį;
- česnako pagal skonį;
- 1 litras vandens;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 6 šaukštai;
- 9 proc. acto, 8 šaukšteliai arba 70 proc. acto, 1 šaukštelis.
Virimo procesas
Nuplaukite agurkus ir nupjaukite uodegėles. Jei jie vangūs, porai valandų užpilame švariu ir šaltu vandeniu.
Į švarius stiklainius išdėliojame morkų gabaliukus, česnako skilteles, prieskonines žoleles, saldžiosios ir aštriosios paprikos gabaliukus, raudonėlio pipirą ir žirnelius.
Atsargiai išdėliojame agurkus ir užpilame verdančiu vandeniu, užsukame dangteliais ir paliekame 15 – 20 min.
Nusunkiame vandenį, įberiame druskos ir cukraus, užviriname, paverdame porą minučių.
Į kiekvieną stiklainį įpilame acto ir supilame marinatą, užsukame dangtelius ir stiklainius apverčiame ant rankšluosčio, suvyniojame, kol atvės.
Agurkai gaunasi saldūs, saikingai aštrūs ir pikantiški, tiesiog prabangus užkandis
.
