Salotos su vištienos krūtinėle yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, dažnai sutinkamų tiek ant kasdienės, tiek ant šventinės virtuvės stalų. Jis traukia savo paprastu, bet kartu ir išskirtiniu skoniu bei naudingumu.
Viena iš pagrindinių salotų su vištienos krūtinėle populiarumo priežasčių yra jų universalumas.
Yra dešimtys šio patiekalo gaminimo variantų, todėl kiekvienas gali pasirinkti mėgstamiausią receptą, derindamas vištieną su skirtingais ingredientais. Galimybės išties neribotos – nuo šviežių daržovių, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų ir paprikų, iki egzotiškų priedų, pavyzdžiui, mangų ar avokadų
. Vištienos krūtinėlę galima ruošti įvairiais būdais: nuo virimo ir kepimo iki kepimo ar kepimo ant grotelių, o tai taip pat turi įtakos gatavų salotų skoniui ir tekstūrai. Be to, galite eksperimentuoti su įvairiais padažais – nuo klasikinio alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių iki sudėtingesnių padažų, kurių pagrindą sudaro jogurtas ar majonezas, suteikiančių salotoms visiškai naują atspalvį.
Papasakosime, kaip paruošti paprastas vištienos krūtinėlės salotas
.
Ingredientai: 1:
- Vištienos krūtinėlė – 200 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Sūris – 75 g;
- svogūnas – ½ vnt;
- Konservuoti žirneliai – 100 g;
- Majonezas.
Salotų su vištienos krūtinėle paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, leiskite jai atvėsti sultinyje
. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūną
.
Pomidorą supjaustykite kubeliais, sudėkite į salotinę su kiaušiniais, vištiena ir svogūnais
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su žirneliais sudėkite į salotas. Užpilkite indą majonezu ir gerai išmaišykite.
Šių salotų negalima sūdyti, nes šią funkciją atlieka sūris ir žirneliai. Tai paprastos ir greitai paruošiamos salotos bet kokiam renginiui.