Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mėsos marinavimui – žalieji marinuoti agrastai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai

Pagrindinis

  • agrastai – 700 g,
  • česnako pagal skonį,
  • svogūnas – 1 vnt.

Marinatas 1 litrui skysčio

  • vanduo – 900 ml,
  • obuolių sidro actas 5% – 100 ml,
  • rudojo cukraus 30 g,
  • druska – 30 g.

Papildomi priedai

  • šviežio baziliko,
  • krapai,
  • čiobreliai (laukiniai čiobreliai),
  • imbieras,
  • žvaigždinis anyžius,
  • kardamonas,
  • viršelis.

Paruošimas

  1. Agrastus rūšiuokite ir nuplaukite, nupjaukite galus iš abiejų pusių.
  2. Agrastus supilkite į paruoštus, bet kokiu būdu sterilizuotus stiklainius iki pečių ir užpilkite vandeniu iki viršaus.
  3. Supilkite vandenį į matavimo indą ir atkreipkite dėmesį į tūrį.
  4. Marinate kiekviename litre skysčio 10% turėtų būti actas, 90% – vanduo, o cukraus ir druskos – 3% viso skysčio kiekio. Tai yra, jei iš agrastų nupylėte 1 litrą vandens, tai marinatui reikės 100 ml acto, 900 ml vandens, 30 g druskos, 30 g cukraus.
  5. Nuplaukite žalumynus ir sutrinkite juos rankose, kad išsiskirtų aromatas.
  6. Sutrinkite cinamono lazdeles ir kardamono ankštis.
  7. Imbierą nuplaukite šepečiu arba nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  8. Nulupkite česnaką ir svogūną. Česnako skilteles perpjaukite išilgai per pusę. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
  9. Užvirinkite apskaičiuotą vandens kiekį su actu, druska ir cukrumi.
  10. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 minutes.
  11. Daržoves, žoleles ir prieskonius sudėkite į stiklainius su agrastais ir užpilkite karštu marinatu.
  12. Susukite stiklainius su steriliais dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis ir visiškai atvėsinkite 24 valandas. Laikykite vėsioje vietoje.
Rekomenduojame:  Mėgstamiausias Italijos pyragas. Paprastas receptas, kurį norisi gaminti kasdien.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.