Sekite mus Facebook'e!
Koldūnai ant pieno būna labai purūs ir minkšti, jie nesugeria daug aliejaus.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
šilto pieno ir šilto vandens, po 1 puodelį;
– cukraus, 1 valgomasis šaukštas
; – druskos, 1 šaukštelis
; – mielių, 1,5 šaukštelio
; – augalinio aliejaus, 30 g; –
miltų, apie 500 g.
Paruošimo procesas
Sumaišykite vandenį ir pieną, mišinyje ištirpinkite druską, cukrų, augalinį aliejų ir mieles
. Persijokite miltus ir supilkite juos į mišinį, užminkykite minkštą tešlą, ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Padalykite tešlą į gabalėlius, iškočiokite ritinėlius, juos uždenkite ir palikite 20 minučių.
Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į plokštainį, viduryje padarykite įpjovas.
Apkepkite
plokštainį
dideliame kiekyje augalinio aliejaus iš abiejų pusių
.
Patarimas: galite juos apibarstyti cukraus pudra arba apšlakstyti medumi.
