Sekite mus Facebook'e!
Labai minkšti ir skanūs plokštainiai su sūriu ir žolelėmis.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kefyro arba grietinės, 1 puodelis;
– druskos ir kepimo sodos 1 šaukštelis
; – cukraus, 1 šaukštelis
; – miltų, 2 – 3 puodeliai.
Įdarui paimkite:
–
sūdyto sūrio, 200 g;
– šviežių arba šaldytų žolelių, prieskonių.
Kepimo procesas
Tešlai sumaišykite kefyrą, druską ir sodą, cukrų
. Persijokite miltus ir į masę pirmiausia įpilkite 1 puodelį, išminkykite ir dalimis įberkite likusius miltus.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu
ir
palikite 40 minučių.
Įdarui susmulkinkite žalumynus, jei turite šviežių, jei šaldytų – išimkite juos iš šaldiklio
.
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir viską sumaišykite su tarkuotu sūriu.
Patarimas: sūrį galite pakeisti varške arba naudoti kelių rūšių sūrį. Masę pagardinkite česnaku, prieskoniais pagal savo skonį.
Padalykite tešlą į 6 dalis, kiekvieną iškočiokite į plokštainį, į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir kočėlu susukite į plokštainį. Jei yra oro burbuliukų, subadykite šakute ir susukite suktinuką
. Apkepkite tortilijas ant sausos įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių po 2 min.
Tortilijas sudėkite ant lėkštės ir patepkite sviestu.
