Sekite mus Facebook'e!
Dėl paprastumo gausite labai skanią duoną, puikiai tinkančią pusryčiams su bet kokia uogiene, džemu ir šokolado pasta.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
rafinuoto augalinio aliejaus, 38 g;
– miltų, 385 g;
– druskos, 7 g;
– vandens, 288
g; – sausų mielių, 2 g.
Paruošimo procesas
Mieles, augalinį aliejų ir druską ištirpinkite šiltame vandenyje
. Persijokite miltus ir supilkite juos į mišinį, išminkykite masę.
Tešlą sudėkite į stačiakampę formą, ją uždenkite ir palikite 40 minučių.
Išimkite tešlą, sudrėkinkite rankas vandeniu ir ištraukite ją iš vienos pusės, uždenkite ją su pagrindine tešlos mase. Pakartokite iš visų tešlos pusių. Vėl įdėkite į formą. Uždenkite ir palikite 30 min.
Dar 2 kartus pakartokite tempimo su perdengimu procedūrą ir palikite tešlą 30 min.
Ant miltais pabarstyto stalo padalykite tešlą į 3 – 4 dalis. Stenkitės ją stipriai suspausti, kad nepažeistumėte struktūros. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite ant stalo.
Tešlą sudėkite į formeles ir kepkite 18 minučių 220 laipsnių temperatūroje. Palikite orkaitėje, kad atvėstų.
Patarimas: svarbiausia šiame recepte – nepažeisti recepto, nei proporcijų, nei kepimo proceso.
