Sekite mus Facebook'e!
Paprastas maltos mėsos pyragas, kuriam vietoj tešlos naudosime ploną pitos duoną. Galite naudoti bet kokią jums patinkančią maltą mėsą, taip pat sūrį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
maltos mėsos, 900 g;
– pitos, 2 lakštai;
– svogūno, 1 vnt; –
kiaušinių, 3 vnt;
– sūrio, 150 g;
– grietinės, 200 g; –
druskos, pipirų, prieskonių mėsai, žolelių.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska, prieskoniais, mėsos prieskoniais ir smulkintu svogūnu, smulkintais žalumynais,
išmaišykite
.
Sutarkuokite sūrį ir pusę jo supilkite į maltą mėsą, išmaišykite.
Dalį maltos mėsos dėkite ant pitos, tolygiai paskirstykite ir suvyniokite
suktinuką
. Tą patį padarykite su antrąja pita
. Apskritą kepimo formą patepkite aliejumi ir išklokite suktinukus sraigėmis
.
Įdarui sumaišykite kiaušinius su grietine
.
Pripildykite suktinukus į formą. Apibarstykite likusiu sūriu
. 180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 1 valandą, kol paruduos.
Išsamus vaizdo įrašas su receptu:
Patarimas: paimkite ilgą pitą, kad galėtumėte susukti ilgus suktinukus. Į įdarą taip pat galite įdėti žolelių.
