Sekite mus Facebook'e!
Šavarma yra paprastas, bet labai sotus užkandis, kurį visi mėgstame. Kad nereikėtų pirkti gatvėje iš nesuprantamų produktų, siūlome jums pasigaminti šavarmą namuose.
Jums reikės šių ingredientų:
–
pitos, 4 stačiakampio formos lakštų;
– vištienos filė, 4 vnt;
– bet kokios rūšies kopūstų, 0,5 kg; –
aštrių morkų, galite korėjietiškų, 300 g;
– pomidorų, 4 vnt;
– grybų
, 300 g; – sūrio, 300 g; –
žolelių kečupo ir majonezo.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gausite 4 didelius šavarmos gabalėlius
. Filė išvirkite vandenyje su druska ir prieskoniais arba apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus.
Kopūstai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su druska ir sutrinami, tada sudedamos susmulkintos žolelės
. Pomidorai supjaustomi plonais apskritimais
. Grybai supjaustomi gabaliukais ir kepami sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, pabaigoje pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Pitą ištepame majonezu, dedame juostelę mėsos, ant jos – kečupo, šalia – juostelę kopūsto, toliau – pomidorų ir grybų, morkų, tarkuoto sūrio.
Apvyniojame pitą ir kepame ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Patarimas: į kopūstus galima dėti šiek tiek svogūnų – paprastų arba žalių. Šviežias arba marinuotas agurkas taip pat suteikia patiekalui ryškaus skonio. Jei nemėgstate grybų, jų nedėkite. Iš esmės šavarmą galite gaminti iš bet kokių jums patinkančių produktų.
